Assassin’s Creed Syndicate – Prima impresie

Știu că ultimul joc din seria Assassin’s Creed a apărut pe plaiurile virtuale de câteva zile bune. Mai știu că jocul se lansează la noi astăzi, 23.10.2015.

 

Assassins Creed Syndicate Prologue 01

M-am uitat din curiozitate pe un gameplay. Inițial nu mi-a plăcut cine știe ce. Mă așteptam poate la o grafică mai spectaculoasă. Până când mi-am dat seama că cel care a primit jocul spre prezentare nu joacă nici pe departe în stilul plăcut mie, de explorare a spațiului, atent la efectele vizuale, la lumea artificială creată de producător.

Și uite așa mi-am zis în dimineața zilei de 22.10. că poate ar fi bine să fac o precomandă. Am găsit la emag o ofertă: ediție specială și cadou o carcasă de metal pentru suport. Am lansat comanda pe la un 11:00, cu gândul că voi avea jocul pe 23.10.2015, data lansării. Nu mare mi-a fost surpriza să constat că pot ridica jocul chiar seara.

M-am înființat așadar după servici la ghișeul emag, am plătit, am ridicat jocul. Numai că o mică „surpriză”. Nu tu caseta din metal. Mă duc frumos la ghișeul de sesizări. Mi s-a spus că s-a terminat stocul de metale, pardon, de casete metalice pentru media de asasini și că voi fi înștiințat când voi putea reveni și ridica cadoul. Asta este, nu moare țara acuma pentru o casetă metalică.

Cam asta a fost cu achiziționarea. Una caldă, una rece. Oricum, faptul că am putu cumpăra jocul înaintea zilei oficiale de lansare, wow, e tare. Chestia cu carcasa metalică este neplăcută, dar nu un capăt de țară.

Prima impresie
Carcasa de plastic este „standard”. Nimic de spus. Media de stocare la fel, tipic. La fel cum tipic pot fi considerate și „papirusurile” din interior. Foaie despre joc este poate cea mai sumară din câte mi-a fost dat să văd până acum.
Instrucțiunile de joc: Accesați informațiile despre controale prin intermediul PAUZEI din joc. Dacă avem întrebări, să vizităm https://support.ubi.com Să contactăm atunci, nu? Ce spuneți?
Avem ceva mai multe informații la CUSTOMER SERVICE, la capitolul GARANȚIE. Și o reclamă frumoasă pe spate.
Avem apoi reclame, mai multe decât informațiile pe care ar fi trebuit să le avem despre joc: Season Pass (așa băieți și fete, scoateți nene mai mulți bani din buzunar, se poate?), o altă fițuică despre alți bani de dat pe figurine și cărți (normal, nu) și în cele din urmă ceea ce contează cu adevărat (pe bune): codurile pentru conținut mokka: The Dreadful Crimes (exclusiv pentru PS4, cu 10 misiuni) și The Darwin and Dickens Conspiracy. Coduri pe care nu le-am folosit în momentul în care scriu aceste rânduri. Sper să funcționeze.

Assassins Creed Syndicate Prologue 02

Jocul în sine este foarte tare. Nu se compară cu ce poți vedea pe youtube. Trebuie să te joci tu însuți ca să îți dai seama cât de bine este făcut (chiar dacă am găsit un gândac: am „aruncat” un inamic mătrășit lângă un altul, chipurile să le ascund de privirile celorlalți, și în următoarea secundă cel care era deja locatar, puf, dispare mai ceva ca Superman în căutarea iubirii pierdute!). În rest, am ținut morțiș în seara asta să termin cu ceea ce am văzut la alții, adică să ajung în Londra, unde să mă pot „destrăbăla” în voie prin pub-urile rău famate. Glumesc? Să credeți voi!

Assassins Creed Syndicate Prologue 03

Știți de ce îmi aduce aminte jocul? De Gangs of New York! Bun film. Ei bine, imaginați-vă că aveți puterea de a controla un personaj prin tot filmul, Chiar dacă vorbim de Londra, care nu este New York, dar New York-ul nu este Londra. Capisci?

Dacă sunt entuziasmat? Firește. Mai ales că am descoperit că jocul este mult mai bun decât au lăsat unii să întrevadă până acum.

Încă o chestiune: mie unul nu mi-a plăcut niciodată modul de a controla personajul pe console. Pur și simplu nu se poate compara cu posibilitățile pe care le ai pe un PC. Din punctul meu de vedere controlul cu tastatura și șoricelul este cel mai cel. Am încercat să joc Assassin’s Creed de-a lungul istoriei sale și pe console, dar pur și simplu nu mi-a „ieșit”. Ei bine, ultimul joc din serie chiar este ok până și pentru mine. Un motiv de bucurie în plus.

Assassins Creed Syndicate Prologue 04

Pentru a nu lungi scrisul, este totuși 1 și ceva noaptea, vă ofer mai jos două filmulețe, unul cu începutul jocului și altul un fel de plimbăreală pe străzile Londrei, atât cât mi-am putut permite după ce m-am amețit de plăcerea de a juca. Vizionare plăcută.

Un gând despre &8222;Assassin’s Creed Syndicate – Prima impresie&8221;

Lasă un comentariu